facebook

9 lustfyllda ting du antagligen inte kände till om analsex


Ett av de kanske mest omdiskuterade och mytomspunna området inom sex brukar i regel handla om just analsex. Så varför inte ta och reda ut 9 saker om just rumpsex, som du och din partner antagligen inte hade en susning om?

På UnderbaraTing.nu kan du läsa allt från roliga historier, se roliga bilder och underhållande videoklipp till vettiga tips och sex- och samlevnad! Här har vi listat 9 lustfyllda saker som du antagligen inte kände till om analsex sedan tidigare – och som tar död på några av alla de myter som du ofta får höra runt ämnet.

Håll tillgodo, och glöm inte att dela artikeln om du uppskattade den!

1. Inte så ovanligt som man kan tro.

Att analsex ska ha blivit mer populärt under senare tid är egentligen bara en myt. Under romartiden var det bland annat en statusaktivitet som nyttjades i sängkammaren. Enligt RFSU har någonstans mellan 15% till 20% av män och kvinnor någon gång provat på det. I Folkhälsomyndighetens senaste sexstudie hos unga människors sexliv svarade 7% av killarna och 5% av tjejerna att de haft analsex vid sitt senaste sextillfälle.

2. Olika typer av rumpsex.

Ett analt samlag är egentligen bara en av många typer av anal stimulering som människor ägnar sig åt i sängkammaren. Andra former av anal stimulering kan till exempel vara oral analsex (även kallat rimming/rimjob). Andra använder sina händer för att stimulera sin partners bakdel genom att fingra öppningen eller fista (föra in hela handen). Det finns dessutom en hel uppsjö av olika sexleksaker, som butpluggs eller dildos. En annan sexuell aktivitet som har blivit allt mer populärt under senare tid är så kallad ”pegging”, vilket innebär att kvinnan i ett heterosexuellt förhållande tar på sig en strap on och sätter på sin manliga partner. Dessvärre finns det inga kända studier om HUR populärt det sistnämnda är.

3. Bästa ställningen för nybörjare.

Precis som vanlig sex kan man ha analsex i ett oändligt antal olika ställningar. Men vissa ställningar kan vara helt klart bättre än andra om man är nybörjare. För att analsex ska bli så lustfyllt som möjligt är det viktigt att hela ens kropp är avslappnad. Därför kan det vara en fördel om ens partner som blir penetrerad där bak ligger på sidan eller på magen. Att stå på alla fyra är inte att rekommendera till nybörjare som första ställning, då du på så vis använder benmusklerna och inte slappnar av på samma sätt. Många kvinnor tycker om att vara ovanpå killen, då de kan kontrollera alla rörelser som de själva vill.

4. Räknas analsex som sex?

Alla anser inte att analsex ”räknas” som en vanlig form av sex. I en amerikansk studie svarade 1 av 10 män och kvinnor att de inte ansåg att klassiskt analsex (där mannen penetrerar kvinnan) räknades som en form av sex. Bara 1 av 3 kvinnor i studien ansåg att det räknades som sex när en partner stimulerade deras anal med tungan. Hur de istället valde att klassa de här handlingarna framkom inte i rapporten.

5. Analsex bland homosexuella män.

Många tror att analsex mellan ett homosexuellt killpar är den sexuella aktivitet som de ägnar sig åt mest, har studier visat. Men rapporter och studier har visat att andra typer av sexuella aktiviteter – som exempelvis oralsex eller par-onani – är avsevärt vanligare än vad analsex är.

6. Krysta under analsex för att göra det skönare.

För att underlätta inträngandet kan den som blir penetrerad krysta lätt, liknande ett toalettbesök. Detta för att slutmuskeln i anus lättare ska öppna upp sig. Man kan också underlätta genom att hålla isär skinkorna, så att anusöppningen kan vidgas. Ju mer avslappnad man är, desto skönare och lättare brukar penetrationen vara.

7. Skönare analsex.

Det finns en hel uppsjö av saker man kan göra för att få analsexet till att bli skönare och mer bekvämt. Ett gott exempel är massage som förspel, som får kroppen att slappna av. Det är också viktigt att använda rikligt med glidmedel och ständigt kommunicera med sin partner – både under penetrationen och akten.

8. Skador oerhört ovanligt.

Du har säkert hört vandringsmyter om hur skadligt och farligt analsex är – men försök att ta dessa med en stor nypa salt. Det är nämligen oerhört ovanligt att ändtarmsöppningens slutmuskel (mer känd som ringmuskeln) skadas, eller att andra skador uppkommer vid anala samlag. Detta oavsett hur ofta man har analsex. Dock kan bristande teknik – att man använder för lite eller inget glidmedel alls, eller tränger in för snabbt och okänsligt – ge upphov till övergående blödningar. Eftersom slemhinnan i anus är kärlrik kan blödningar lätt uppstå. Men läkningsförmågan i och runt anus är utomordentligt god och blödningar upphör normalt sett väldigt omgående.

9. Par som har analsex uppnår oftare orgasm.

Många studier visar att analsex innebär en väldigt hög chans för orgasm – både hos mannen och kvinnan. Chansen att få orgasm genom analsex är större än vid andra typer av sex (som oral- eller vaginalsex). Dock är det oklart om det är analsexet i sig som ökar chanserna för orgasm, eller om chansen är högre tack vare att par som ägnar sig åt analsex har större variation i sexlivet över lag. Oavsett vad så svarade hela 93,5% av kvinnorna i studien att de fick orgasm senaste gången som de hade analsex.

Uppskattade du artikeln? Glöm i så fall inte att dela den med dina vänner eller din partner, så de också kan ta del av lärandet om rumpsex!


Gillar du detta? Dela med dina vänner!

92 DELNINGAR
166
92 DELNINGAR, 166 points
What's Your Reaction?
Angry Angry
19
Angry
Cute Cute
10
Cute
Fail Fail
39
Fail
Geeky Geeky
39
Geeky
Lol Lol
7
Lol
Love Love
47
Love
OMG OMG
20
OMG
Win Win
27
Win
WTF WTF
25
WTF

9 lustfyllda ting du antagligen inte kände till om analsex

Logga in

återställ lösenord

Back to
Logga in
Choose A Format
Story
List
Video
Audio
Image