facebook

Nu är det fastställt: yngsta syskonet är föräldrarnas FAVORIT


Att som syskon bråka om föräldrarnas uppmärksamhet hör inte direkt till ovanligheten, och ofta kan det yngsta syskonet känna att den har stora skor att fylla. Men trots detta, ska det yngsta syskonet vara föräldrarnas favorit. Åtminstone om man får tro brittiska Metro.

Påståendet är inte helt taget ur luften, som nu alla äldre syskon utan tvekan hävdar. Det är nämligen forskare vid universitetet Young University School som har kommit fram till resultatet i en ny studie. Att det yngsta syskonet tenderar till att bli föräldrarnas favorit beror dock oftast på att man uppfattar sig själv vara mer favoriserad. Forskarna kom fram till att om den yngre i syskonskaran känner att den är favorit hos föräldrarna och får det bekräftat av dem, så förstärks banden dem emellan. Det bidrar även till uppfattningen från de andra syskonen att det yngre blir favoriserat.

300 familjer i en studie om favorisering

– Det är inte så att förstfödda inte tänker på deras syskon och hur de förhåller sig till dem. Men det är inte en lika stor del i deras liv. Min gissning är att det förmodligen är mer ovanligt att en förälder säger ”varför kan du inte vara mer som ditt yngre syskon?”, än tvärtom, säger en av forskarna bakom studien, Alex Jensen, där 300 familjer ingick.

Så, med detta sagt, och mer källhänvisningar som stärker att allt man läser på internet självklart är sant, vill vi som tillhör den yngre syskonskaran hälsa våra äldre syskon följande:


Gillar du detta? Dela med dina vänner!

177 DELNINGAR
7
177 DELNINGAR, 7 points
What's Your Reaction?
Angry Angry
2
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
2
Fail
Geeky Geeky
1
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
2
Win
WTF WTF
1
WTF

Nu är det fastställt: yngsta syskonet är föräldrarnas FAVORIT

Logga in

återställ lösenord

Back to
Logga in
Choose A Format
Story
List
Video
Audio
Image