facebook

Svenska läkare: ”Nu får det vara nog – sätt snöre på dildon!”


Nu ryter den svenska läkarkåren till! Och en av dem är kirurgen Martin Nordberg och hans kollegor på Södersjukhuset i Stockholm, som avlämnat en rapport i den första svenska studien på området. Studien handlade om att ett säkerhetssnöre skulle kunna förhindra att sexleksaker och andra föremål fastnar i ändtarmen, och på så vis skulle flera personer slippas läggas in på sjukhus årligen.

– Detta fenomen är nog något som varje kirurg kommer att träffa på under sin karriär. Samtidigt är det väldigt lite studerat. Vår studie är dock – vad vi vet – den näst största i världen hittills, berättar kirurgen Martin Nordberg till tidningen Dagens Medicin.

Kostar onödiga pengar

Tillsammans med sina kollegor har Martin Nordberg granskat fall där personer i södra Stockholmsområdet sökt akut läkarvård för att ”främmande” föremål fastnat i ändtarmen.

Mellan åren 2009 och 2016 registrerades det 73 dylika patienter, bara i Stockholmsområdet. I 39% av fallen handlade det om en penisattrapp, eller som vi andra säger; dildo, medan det i en majoritet av fallen handlade om andra föremål, som grönsaker, flaskor eller stearinljus. Vad i princip samtliga föremål hade gemensamt var att de fanns i ändtarmen i ett enda syfte: sexuell njutning.

Sätt ett snöre på din dildo (!)

För flera av de inlagda patienterna krävdes ett kirurgiskt ingrepp under narkos för att kunna avlägsna föremålet. Och alla former av kirurgiska ingrepp medför alltid en risk.

Enligt studien skulle ett enkelt snöre underlätta att få ut föremålet, om det skulle fastna. Detta skulle enligt beräkningar kunna förhindra 2,7 sjukhusinläggningar och 4,4 vårddagar per år – bara i de södra delarna av Stockholm.

Martin Nordberg ser dock ingen nytta i någon form av varningstext på sexleksakerna.

– Människor har trots allt ett eget ansvar, avslutar han.

Så vad har vi lärt oss av detta?

Jo, sätt ett snöre på din leksak, frukt, stearinljus eller vad du nu har tänkt att ha trevligt med. För allas skull – din egen, läkarnas och skattebetalarnas.

Vet du någon som garanterat behöver sätta snöre på sina leksaker? Glöm då inte att DELA artikeln med honom eller henne! Eller varför inte med alla dina vänner?


Gillar du detta? Dela med dina vänner!

1.3k DELNINGAR
142
1.3k DELNINGAR, 142 points
What's Your Reaction?
Angry Angry
21
Angry
Cute Cute
16
Cute
Fail Fail
43
Fail
Geeky Geeky
45
Geeky
Lol Lol
18
Lol
Love Love
24
Love
OMG OMG
18
OMG
Win Win
28
Win
WTF WTF
47
WTF

Svenska läkare: ”Nu får det vara nog – sätt snöre på dildon!”

Logga in

återställ lösenord

Back to
Logga in
Choose A Format
Story
List
Video
Audio
Image